Holmik

2013. június 29., szombat

Alakuló svéd dragonyosok: a parancsnokság

Kissé bátortalanul ugyan, de lelakkoztam a svéd dragonyosaim első három emberét és lovaikat. Szerintem eddig ez a legjobb munkám: sem az embereknek, sem a lovaknak sem festettem szemet mindeddig, most viszont kipróbáltam. A lovakkal elégedett is vagyok, az emberekkel nem annyira - a fórumokat böngészve, képeket nézegetve lehetne ennél jobban is, de egyelőre nem akarok túl sokat, nem szeretném erőltetni a fejlődést.

Bár az utolsó simítások még hátra vannak, nem tudom megállni, hogy ne osszam meg, mit sikerült összehozni.

A fényképezés elég komoly kihívásnak bizonyult, ugyanis nem tudok fényképezni. Aránylag tűrhetően rajzolok, a fotózáshoz viszont annyi gyakorlat, tudás és kompozíciós érzék kell, amennyi egyelőre még nincsen, ráadásul a fotóállványom is valahol szüleimnél porosodik. Jó sokat lőttem, a használhatatlanok/bemozdultak kiválogatása után maradtakból bemutatok párat.

A trombitás, aki nem Frédi:

A zászlós:

A tiszt:

Együtt a parancsnokság:


A színekhez a már linkelt forrásomat, valamint a dobozgrafikát használtam fel, bár néhol elengedtem a fantáziám. Leginkább a zászlónál, ahol - mivel nem találtam megfelelő online forrásban mintát - egyszerűen csak ráfestettem, ami először eszembe jutott, fittyet hányva a mértékadó honlap intelmeire. Egyébként igazuk van, tényleg nagyon vicces, hogy a doboz hátoldalán látható: a Zvezda saját festője is ignorálta a szobrász által a zászlóra rajzolt keresztet...

Reményeim szerint a jövő héten elkészülök az első öt közlegénnyel és hátasaikkal, és közben elkezdek kísérletezni a talpalással.

2 megjegyzés:

  1. Egyáltalán nem rosszak, én speciel nem szenvednék a szemekkel (próbáltam, nem sikerült. 28mm-es figuráknál még úgy-ahogy, kisebbnél esélytelen). A kék és sárga jól néz ki, én ezt a szettet saját igény szerint sárga-narancs színben festettem és a sárgával lehet szenvedni, különösen fekete alapozásnál. A te figuráidon elég élénkek a színek, gondolom, fehérrel alapoztál. Esetleg az arcokat még fel lehetne dobni wash(avagy hogyhívjákmagyarul)/tintával (sötétbarna festék legalább 50:50 arányban hígítva).
    A lovak műanyag talpát is le szoktam kenni, lustaságból is (fekete+rá egy réteg zöld, zöld dekorpapír alá, kész), de azért is, mert ha le is lakkozod, utána ha nincs teljesen lefedve, könnyebben sérül a festés.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszenek! A sárga valóban nagyon rossz, bár szerintem ez a festék hibája, és nem fed eléggé. Majd írok hamarosan egy posztot a festékeimről.

    A tipp teljesen betalált, fehérrel alapoztam, direkt a sárga szín miatt előre gondolkodva. Az arcokkal kapcsolatos ötletet köszönöm, ki fogom próbálni, mert én is éreztem, hogy nem teljesen OK így.

    VálaszTörlés