Holmik

2013. augusztus 3., szombat

Tanulmányfigurák

Még májusban vásároltam két ón figurát a szegedi hídivásárban. Elég ráérősen haladtam velük, mostanra lettek nagyjából készen. Bevallottan kísérleti szerepet szántam nekik, de ehhez képest talán nem sikerültek annyira rosszul.

Az indiai tiszt, aki valószínűleg igen vitéz katona lehet, mert két-három kitüntetés is díszíti:


A színek kitalálásakor teljesen a fantáziámra hagyatkoztam. A másik figurát viszont elhatároztam, hogy orosz főtisztté alakítom.


Itt sem végeztem kutatást, de a színösszeállítás nem teljesen légből kapott.

A figurák Bodacz Károly László munkái, és saccra olyan 5-6 cm magasak.

Közben kisebb leállást követően újra sikerült haladnom a svéd dragonyosokkal, ha ügyes vagyok, néhány óra munkával készen lesz a doboz és ráfordulok az orosz tüzérségre.


2 megjegyzés:

  1. Szép, a színek jól sikerültek. A festéket talán lehetne kicsit jobban hígítani (thin your paints, mondá a mester). 54mm-el már szemezgettem én is, konkrétan a HäT hétéves háborús poroszaival. Majd egyszer.
    A talp, ha szemem nem csal, magyar aranyforint - hogy esztétikusabb legyen, általában körben a peremét is lekenem, mikor a vízszintes felületet festem. A dragonyosokhoz meg sok szerencsét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A festékkel az a bajom, hogy némelyik így is alig fed. A talpat valóban elég igénytelenül csináltam meg, de most csináltam először ilyet és ezért alig vártam, hogy láthassam a végeredményt. Még lakkozva sincsenek a figurák, azonban nem bírtam megállni, hogy közzé ne tegyem a fotókat.

      Nagyon csalóka egyébként ez a méretarány, mert elsőre azt gondoltam, milyen könnyű lesz kifesteni ekkora figurákat - aztán rá kellett jönnöm, hogy itt sokkal látványosabban kijönnek a pontatlanságok, mint 1:72-ben. HäT-nek is most nagyon várom a poroszait ebben a méretarányban, már írtam is nekik, mikor jönnek ki, nagyon kedvesen válaszoltak, hogy 2-3 hónap múlva, és két nappal később fent volt a PSR-en a kiadásról szóló hír. :)

      Törlés