Holmik

2013. november 5., kedd

Az eddigi legjobb figurám

Ma elkészültem a Zvezda nagy északi háborús orosz tüzérségem első figurájával. Korábban már említettem, hogy szeretem a tisztekkel kezdeni a készletek festését, most is így tettem.

Az elkészült tiszt, aki éppen elemeli szemétől a távcsövet, miközben botjára támaszkodik, érzésem szerint az eddigi legjobb munkám lett. Íme egy szokás szerint elsietett kép:


Ha autókat csinos hölgyekkel szokás fotózni, akkor ágyúkat bizonyára a parancsnokkal helyénvaló...


A talp kísérleti jellegű, de ahhoz képest elégedett vagyok vele. Illetve van egy dolog, ami sajnos a fotókon nem látszik: a figura szeme. Tegnap voltam a helyi makettezőboltban, ahol vettem egy zacskó kavicsot, és egyúttal beszélgettem is kicsit a nagyon kedves tulajjal. Ő tanácsolta, hogy ne pontot, hanem egy vonást tegyek a szemhez; most kipróbáltam ezt a megoldást, és nagyon bevált!

Érdekes, hogy mennyivel jobban megy az 1:72-es figurák festése, mint a törpöké. Mindenesetre a hétvégére már szeretnék néhány törpe hőst is megfesteni, hogy jó szívvel betehessem őket az első csatámba.

4 megjegyzés:

  1. Alakulgat, jól néz ki, a talpon is látszik a fejlődés, viszont a szög, amiben fényképezted, nem a legjobb szerintem. Persze, most csak belekötök az élő fába. A figura maga szerintem is szuper, az egész dobozt kb miatta vettem meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Való igaz, lehetnének jobbak a képek. Ilyenkor egyszerűen visz a lendület, hogy gyerünk, megcsináltam, hadd lássa mindenki! Viszont hétvégére rendet rakok a lakásban :), és természetes fények mellett újra csinálok pár képet. Hátha azok jobbak lesznek.

      Törlés
  2. "Hááázunk előőőőtt tüzééérek jönnek,
    Nééézze de szépek, éééédesanyám!" :)
    Jó kis figura, mekkora a méretarány?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az indulót, a tüzéreknek most akkora lett az önbizalma, hogy a svéd dragonyosok megszeppenve visszabújtak a dobozba. :-)

      1:72-es méretarány, hamarosan jön a többi is!

      Törlés